Fira de Santa Llúcia

19 - Joguines de fusta artesanes XELA

Joguines de fusta artesanes elaborades amb fusta autòctona, materials naturals i acabats suaus per als més petits. Encaixos de contes tradicionals, internacionals, etc. giradors, cintes voladores i joguines amb moviment tot per passar-ho bé jugar imaginar i somiar. I per més informació http://xelajoguines.blogspot.com

 

JOGUINES DE FUSTA XELA és un taller d'artesania de joguines i objectes de fusta creat per Àngels Gimeno Pérez, nascuda a Badalona el 7 de maig de 1961.

 Influenciada pels meus avi i oncle, fusters i ebenistes. Inspirada pels mestres Fedele Frontino i Sabine Lutz, rep la seva influència caracteritzada per la creació de joguines amb coloració i acabats d’origen natural. En la concepció de les joguines rep la influència de la joguina tradicional, la pedagogia Waldorf de Rudolf Steiner i del creador de joguines i artista català, Joaquim Torres-Garcia.

 Creo el meu propi taller l'any 1993 i continuo un procés autodidacta.

 Procés artesanal complet, des de la idea a la venda. Dissenys exclusius i tirades limitades.

 

Trajectòria

 He participat en fires d'artesania arreu de Catalunya, exposicions, tallers de demostració de l'ofici i tallers de construcció de joguines a tallers i escoles.

 Fira de Santa Llúcia a la Catedral de Barcelona, BIOCULTURA Barcelona, Mostra d'arts i oficis de Castellar del Vallès, Fira Tradicional de Catalunya, escoles Lanaspa i Crespinell de Terrassa, etc.

 Procés d'elaboració

 Joguines construïdes amb fusta autòctona i materials naturals (pigments naturals: terres , vegetals i minerals i acabats amb goma laca, etc.) Treballo el volum i acabats suaus per als més petits, fent així, encaixos de contes tradicionals, internacionals i per imaginar..., també mòbils, giradors, cintes voladores, musicals, escaladors, joguines amb moviment,, etc. També: clauers, imants, pins, peces per decoració, etc. I encàrrecs especials i creacions originals.

 

Un cop he pensat una joguina nova faig una plantilla base. Marco a la fusta adient amb la plantilla, tallo amb una bujidora elèctrica, després poleixo, primer amb polidora plana i després arrodonint tots els cantos manualment amb paper de vidre. A continuació, forats, encolats, etc. Després ho pinto tot a pinzell i ho acabo amb goma laca que compleix normativa de seguretat per joguines. Un cop acabada munto els cordills, cargols, etc. I la peça ja és a punt perquè els infants hi puguin jugar.

 

© Associació Fira de Santa Llúcia 2018

Esta web utiliza cookies para personalizar el contenido y analizar el tráfico. Si continua navegando por la web acepta su uso.

Más información Aceptar